Direktør løsladt i usædvanlig sag om erhvervsspionage

En direktør fra en kendt dansk virksomhed er blevet løsladt i en sag om erhvervsspionage. Han er dog stadig sigtet efter sjælden paragraf med strafferamme på op til seks år.

Sagen om erhvervsspionage har kørt ved lukkede døre ved retten i Helsingør. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Efter et par uger som varetægtsfængslet er en direktør fra en større kendt dansk virksomhed tirsdag blevet løsladt.

Manden var blevet varetægtsfængslet i maj i forbindelse med en højst usædvanlig og hemmeligholdt sag om særlig grov erhvervsspionage.

»Han er blevet løsladt nu efter en afhøring tirsdag. Men sigtelsen er blevet opretholdt, og så er det op til anklagemyndigheden, om de skal tiltale ham eller ej,« siger Jan Aarup, der er forsvarer for den sigtede direktør.

»Han er lykkelig over at blive løsladt. Han er ikke dansk statsborger, så han er på vej hjem nu,« tilføjer Jan Aarup.

Forsvarsadvokaten kalder sagen for »meget usædvanlig«.

»Han nægter sig skyldig og har afgivet forklaring bag lukkede døre. Det er politiet, som har løsladt ham i dag, da der ingen grund var til at holde ham længere,« siger Jan Aarup.

Den fængslede mand er beskyttet af navneforbud, men han er direktør i en større dansk industrivirksomhed, hvor han er en del af laget lige under den absolutte topledelse. Tidligere har han haft en lignende position i en anden meget kendt dansk industrivirksomhed.

Ifølge Berlingskes oplysninger drejer sagen sig dog om forhold i forbindelse med mandens nuværende ansættelse, men sagen er kørt for såkaldte dobbeltlukkede døre og derfor er meget lidt sluppet ud.

Det er dog offentligt, at direktøren er sigtet efter straffelovens § 299a, som har en strafferamme på helt op til seks år og drejer sig om overtrædelse under særligt skærpende omstændigheder af markedsføringslovens § 19.

»Det er en meget usædvanlig sag, og jeg kan ikke på stående fod komme i tanke om fortilfælde,« har Lars Bo Langsted, juraprofessor ved Aalborg Universitet og ekspert i økonomisk kriminalitet, tidligere udtalt om sagen.