Direktør i IT-Branchen fratræder

Morten Bangsgaard fratræder som direktør i interesseorganisationen IT-Branchen. Organisationen skal med direktørskiftet særligt styrkes på forretningsdelen, siger formand.

Finansminister Bjarne Corydon og IT-Branchens afgående direktør Morten Bangsgaard (th.). Her på Esbjerg virksomheden Dansk Scanning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Interesseorganisationen IT-branchen skal have ny direktør. Det sker, fordi nuværende administrerende direktør, Morten Bangsgaard, trækker stikket efter fem år i direktørstolen. Om stoppet siger han selv følgende i en meddelelse:

»For mig har det været et kæmpe privilegium at arbejde for ITB’s medlemmer. IT- og televirksomheder udgør en af de væsentligste vækstbrancher overhovedet. Teknologi har på få år forandret vores samfund og måden vi lever og kommunikere med hinanden på. Tiden er nu inde til, at nye kræfter kan tage over, mens jeg selv kan kaste mig over et nyt kapitel i mit liv.«

Indtil en ny direktør er kommet på plads, er det den eksisterende chefgruppe, der blandt andet tæller direktør for politik og økonomi i IT-branchen, Mette Lundberg, der vil stå for den daglige ledelse.

Ifølge formand i organisationen, Cecilia Bonefeld-Dahl, nåede parterne »til enighed« om fratrædelsen.

»Der er enighed mellem parterne om, at Morten Bangsgaard stopper, som der står i pressemeddelelsen. Det er klart, når man når til enighed, så ender det i en fratrædelse. Det er der, vi er,« siger Cecilia Bonefeld-Dahl. Ifølge hende er det særligt på forretningsdelen, organisationen skal styrkes med en ny direktør.

»Vi er stærke på det politiske og har nogle gode, målrettede forretningsaktiviteter. Men vi har en ambition om at styrke begge dele. Både det politiske, men også at være mere progressive i forhold til at sælge produktivitets-agendaen og være med til at samarbejde med virksomheder om effektivisering og internationalisering. Vi skal styrke vores kræfter på hele den forretningsnære del af brancheforeningen,« siger formand Cecilia Bonefeld-Dahl.

IT-Branchen repræsenterer danske og internationale it- og televirksomheder, og har ca. 300 medlemmer fra helt store danske og internationale virksomheder over små og mellemstore virksomheder til start-ups og iværksættere. ITB’s kerneydelser er politisk indflydelse, forretningsnetværk og medlemsrådgivning. IT-Branchen er en selvstændig organisation under Dansk Erhverv.

Morten Bangsgaard har været formand i IT-Branchen i fem år.