Direktør frikendt for hærværk mod vaskemaskiner

Trak og vred i lågerne på fire af konkurrentens vaskemaskiner på international udstilling, så de gik i stykker.

Det store smil var fremme, da Jo Seong-jin fredag kunne forlade retten i Seoul renset for anklagerne om at have øvet hærværk mod fire vaskemaskiner fra Samsung. Han stod ellers ti ti måneders fængsel. Foto: EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: STRINGER

En direktør for elektronikgiganten LG Electronics slipper for op til ti måneder bag tremmer, efter at han er blevet frikendt for at have ødelagt flere af af konkurrenten Samsungs vaskemaskiner på en stor udstilling.

En domstol i den sydkoreanske hovedstad Seoul, hvor begge de to TV- og elektronikgiganter har til huse, har fredag besluttet, at der ikke er beviser for, at Jo Seung-jin med vilje ødelagde en Samsung-vaskemaskine ved at trække og vride i lågen, da han besøgte Samsungs stand på sidste års store forbrugerelektronikmesse IFA i Berlin i september.

Jo Seung-jin er chef for LGs husholdningsmaskiner. Han gik sammen med to andre LG-ansatte rundt på Samsungs udstilling. Her åbnede og lukkede de lågerne på Samsungs »Crystal Blue«-vaskemaskiner gentagne gange, mens uniformeret Samsung-personale stod og så til undervejs. LG-direktøren skubbede også til døren lodret. Efter eget udsagn var det for at teste Samsungs maskiner, ganske som han ville teste sine egne - og bemærkninger om den dårlige kvalitet faldt ikke i god jord hos konkurrenten, der straks krævede erstatning.

Tilbød at betale for skader

LG valgte straks efter hændelsen at betale for, hvad selskabet kalder en skade, der er sket ved et uheld, på de fire maskiner, hvis salgspris står i omkring 17.500 kroner stykket.

Videofilm fra overvågningskameraer har været inddraget i sagen, hvor anklagemyndigheden krævede ti måneders fængsel for hærværk.

De to kamphaner aftalte i marts i år at indstille beskyldningerne mod hinanden og droppe erstatningssagen. Men kriminalrettens efterforskning af det mulige hærværk fortsatte.

Jo Seung-jin lovede efter frikendelsen, at han »vil fordoble bestræbelserne inden for teknologisk udvikling med at producere flere gode produkter, som kunder over hele verden vil elske«.

LG og Samsung er Sydkoreas største elektronikproducenter. De har en lang historie med at strides.