Direktør forlader Sony Mobile

Den næstkommanderende, som blev hentet fra Nokia til Sony Mobile i Lund, blev kun i halvandet år. Hans stilling nedlægges sammen med flere hundrede andre som led i stor spareplan.

Sony Mobiles hovedkontor (tidligere Sony Ericsson) rykker i denne måned her fra Lund i Sverige til Tokyo. Arkivfoto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

Den næstkommanderende for mobilproducenten Sony Mobile i Lund i Sverige forlader selskabet efter blot halvandet år.

Tommi Laine-Ylijoki blev hentet fra finske Nokias ledelse i foråret 2011 men forlader nu Sony Mobile med udgangen af oktober, skriver Sydsvenska Dagbladet. Hans 17 års erfaring fra Nokia skulle ellers styrke mobilproducenten. Hans stilling bliver ikke genbesat.

Tommi Laine-Ylijoki sorterede lige under daværende topchef Bert Nordberg som operativ chef. Bert Nordberg, der siden efteråret 2009 var topchef for Sony Ericsson, som det hed dengang, overdrog i maj i år ledelsen til japaneren Kunimasa Suzuki for selv at blive bestyrelsesformand i selskabet.

Hovedkontor rykker til Tokyo

Sony købte i februar partneren Ericsson ud af det fælles selskab gennem 11 år, og det var ventet, at skilsmissen på et tidspunkt ville medføre forandringer i koncernen. Sony Ericsson har de senere år tabt store markedsandele globalt, samtidig med at Samsung og Apple er vokset.

I august fik de 3.000 ansatte hos Sony Mobile i Lund at vide, at 650 jobs forsvinder frem til slutningen af marts, delvis som en konsekvens af, at Sony lader mobilhovedkontoret flytte fra Lund til Tokyo allerede i denne måned. Sony Mobiles afdeling i Lund vil bestå, om end i en mindre central udgave.

Udviklingen medfører, at Skandinavien efterhånden helt har mistet sin hidtidige førerposition inden for mobile teknologier. Også den mangeårige skandinaviske mobilkronjuvel, Nokia, fyrer i bundter som en konsekvens af hastigt svindende markedsandele og har lukket sin udviklingsafdeling i København, hvor 1.000 højtuddannede ingeniører arbejdede og havde fingrene i stort set samtlige Nokia-produkter.