Direktør for stort realkreditinstitut stopper

Landets tredjestørste realkreditinstitut skal på jagt efter en ny topchef, efter at dets øverste leder har valgt at sige op.

Peter Smith
Direktør i Nordea Kredit, Peter Smith, har valgt at sige sin stilling op for et job uden for finanskoncernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix

Nordea Kredit skal have en ny topchef inden længe. Det står klart, efter at den øverste chef for et af landets største realkreditinstitutter har valgt at sige op. Peter Smith søger således nye græsgange, uden at oplyse hvor de græsgange måtte være.

Det oplyser Nordea torsdag morgen.

»Adm. direktør Peter Smith har valgt at forlade sin stilling til fordel for et nyt job uden for Nordea. Peter Smith vil fortsætte som adm. direktør, indtil en afløser er fundet, dog senest 8. februar 2019,« oplyser Nordea via fondsbørsen.

Peter Smith har været hos Nordea siden 2014, og som blot 35-årig blev han i slutningen af 2016 øverste chef for Nordea Kredit i Danmark.

Lidt senere torsdag morgen kan fintech-virksomheden Lunar Way så oplyse, at firmaet har hentet Peter Smith ind til dets ledelseshold. Lunar Way blev etableret i Aarhus 2015, og tilbyder en digital og mobil løsning med app, konto og tilhørende visakort. Lunar Way driver ikke selv bankfilialer, og al kundekontakt foregår igennem appen.

Nordea Kredit er landet tredjestørste realkreditinstitut med udlån for 386 mia. kroner per første halvår 2018. Til sammenligning har Nykredit sammen med sit datterselskab Totalkredit realkeditudlån for 1.160 mia. kroner, mens Realkredit Danmarks udlån lyder på 776 mia. kroner. Den sidste aktør er Jysk Realkredit, som har udlån for 312 mia. kroner.