Direktør efter massiv kritik: »Vi har rebet sejlene«

Direktør mener, at det offentligt støttede erhvervshus har fået bragt orden i sine forretningsgange. Hun er glad for, at problemerne kom frem i lyset, lyder det.

Direktør Liselotte Hohwy Stokholm, Erhvervshus Hovedstaden, mener, at der nu er styr på selskabets forretningsgange. PR-foto Fold sammen
Læs mere

Der kommet styr på tingene og langt klarere regler i det offentlige erhvervshus i hovedstaden.

Det er meldingen fra erhvervshusets direktør, Liselotte Hohwy Stokholm, efter at hun i en redegørelse til Erhvervsstyrelsen har slået fast, at der har været problemer med at få registreret henvisninger korrekt.

Derudover har der i en række sager været sået tvivl om erhvervshusets uvildighed. Det har ført til, at en lang række regler og fremgangsmåder er blevet indskærpet over for medarbejderne.

»Vi har rebet sejlene både på registreringerne og uvildighed, for det har der været behov for. Jeg er glad for at have fået mulighed for at dykke ned i det. Det har været et omfattende arbejde men også vigtigt, fordi virksomhederne ikke må tvivle på, at de kan have tillid til os,« siger Liselotte Hohwy Stokholm.

Eksperter såede i Berlingske tvivl om, hvordan erhvervshuset reelt kunne behandle adskillige sager på få minutter, som det skete op mod årsskiftet i 2016, hvor erhvervshuset var bagud i forhold til et vigtigt måltal.

Liselotte Hohwy Stokholm, direktør i Erhvervshus Hovedstaden

»Vi har taget det meget alvorligt, og set bagefter er jeg sådan set også glad for, at det er kommet frem.«


I den forbindelse blev der blandt andet rundsendt en e-mail, hvor medarbejderne blev opfordret til at sætte private rådgivere på gamle sager for at få måltallet i vejret. Liselotte Hohwy Stokholm afviser imidlertid, at ledelsen skulle have forsøgt at pumpe tallet i vejret.

Hun mener derimod, at der tale om en misforståelse, og at erhvervshuset med ændringerne har fået styr på sin forretning, der har til formål at fremme vækst og beskæftigelse i hovedstaden.

»Der er ingen tvivl, om at vi har taget det meget alvorligt, og set bagefter er jeg sådan set også glad for, at det er kommet frem,« siger Liselotte Hohwy Stokholm.