Direktionsmedlem i OW Bunker var orienteret om kæmpekredit

En stor kredit til Tankoil gav OW Bunker dødsstødet. En mail viser, at et direktionsmedlem i Danmark var informeret om kreditten.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et direktionsmedlem i OW Bunker var orienteret om den store kredit, der tog livet af det børsnoterede selskab. Det viser en mail, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Avisen har offentliggjort mailen, som direktionsmedlem og daværende finansdirektør Morten Skou modtog 25. september sidste år, på sin hjemmeside.

Mailen indeholder en opgørelse over kunder i OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading i Singapore med forfalden gæld.

Den største kunde på listen er Tankoil, som står noteret for forfalden gæld på 97,4 millioner dollars, hvilket svarer til cirka 600 millioner kroner.

Et centralt led i de erstatningssager, som er varslet efter konkursen i OW Bunker, er, hvem der var bekendt med kreditten.

Ifølge juridisk ekspert og professor Lars Bo Langsted fra Aalborg Universitet gør mailen det sværere for direktionen at nægte kendskab til problemerne i Singapore.

»Det er sådanne mails og underretninger til forskellige direktionsmedlemmer, som gør det sværere for dem at snakke sig ud af, at de ikke vidste noget. Dette kæder finansdirektøren sammen med kreditten, men spørgsmålet er, hvad han har gjort ved den viden,« siger han til Jyllands-Posten.

Professoren understreger, at det er for tidligt at fastslå, hvem der har et eventuelt erstatningsansvar.

Morten Skous advokat afviser at kommentere Jyllands-Postens oplysninger.