Direkt lover overskud i 2010

Efter fire år i Danmark er det fortsat ikke lykkedes nyhedsbureauet Direkt at tjene penge. Men nu er det lige om hjørnet lover direktøren, der dog må erkende, at også 2009 blinker rødt.

Læs mere
Fold sammen
Direkt begyndte at levere nyheder om og til dansk erhvervsliv i starten af 2005 og har siden haft et samlet underskud før skat på 15 mio. kr. Også 2009 giver underskud.

”Havde det ikke været for finanskrisen, så ville vi have ramt omkring nul i år. Men vores vigtigste kunde er bankerne, så derfor har krisen selvfølgelig haft en effekt,” siger adm. direktør, Sten Blindkilde. Han tror dog stærkt på, at break even nås i 2010.

”Med mindre finanskrisen eksploderer på ny, så skal vi kunne levere et overskud i 2010,” siger Sten Blindkilde.

Direkt offentliggør ikke sin omsætning, men kom ud af 2008 med et underskud på 2,5 mio. kr. før skat. Det er mindre end i de foregående år.

Den norske ejer Infront har ifølge regnskabet garanteret finansiel støtte et år frem, og den garanti er ikke blevet ledsaget af et krav om større besparelser på nyhedsbureauet, der ved årsskiftet beskæftigede 11 medarbejdere.

”Meldingen er, at nu ser vi lige, hvordan det går. Vores ejer har heldigvis penge,” siger Sten Blindkilde.

Direkt blev sidste år købt af norske Infront, der blandt andet udbyder handelssystemer til den finansielle sektor. Tidligere var nyhedsbureauet, der har eksisteret i Sverige siden 90erne, ejer af svenske Bisnode.

”Man har nok undervurderet, hvor svært det var at komme ind på det danske marked,” siger Sten Blindkilde og peger på, at nyhedsbureauet startede med fuld produktion og nul kroner i omsætning.