Digitaliseringsstyrelsen henter vicedirektør fra DI

Adam Lebech forlader direktørposten i DI Digital efter lidt over tre år.

Adam Lebech bliver ny vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen efter tre år i spidsen for Dansk Industris brancheforening for IT og tele, DI Digital. Arkivfoto: Kasper Palsnov, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Digitaliseringsstyrelsen, som er statens piskesvinger, når det gælder om at få Danmark gjort digitalt, er gået på strandhugst hos Dansk Industri efter sin nye vicedirektør.

Adam Lebech, som siden 1. maj 2014 har stået i spidsen for Dansk Industris brancheorganisation for IT og tele, DI Digital, er udpeget som ny vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, hvor han starter snarest muligt.

Han overtager den tomme post efter Rikke Hougaard Zeberg, som 4. september blev udnævnt til ny direktør for styrelsen som afløser for den mangeårige chef, Lars Frelle-Petersen, som er rykket videre til Innovationsministeriet.

Lang karriere med digitalisering

Adam Lebech, der er 44 år, har tidligere arbejdet i den daværende IT- og Telestyrelsen og siden i Økonomi- og Indenrigsministeriet, hvor han under daværende minister Margrethe Vestager (R) stod for netop dagsordenen med at få digitaliseret Danmark. Han begyndte sin karriere i Finansministeriet i Den digitale taskforce i 2001.

»Adam har solid erfaring med digitalisering og IT. Han kender både den politiske dagsorden og de bureaukratiske embedsmandsdyder men er også oprigtigt interesseret i IT og er kompetent, når det gælder f.eks. at drive store IT-projekter og arbejde med effektiv systemforvaltning. Og så er han en erfaren leder. Han kan dermed sætte sig i stolen fra dag ét,« siger Rikke Hougaard Zeberg om nyudnævnelsen.

Adam Lebech bor i Torslunde, syd for Taastrup, med sin kone og tre børn. Han er uddannet cand. scient. pol. i statskundskab fra Aarhus Universitet.