Digital satsning løfter TV 2s bundlinje

En digital strategi gav pote for Danmarks største kommercielle mediehus i 2015, hvor den digitale omsætning skød i vejret med over 30 procent. Udviklingen er fortsat i år, hvor pilen også peger opad for TV 2s satsninger på streamingmarkedet.

TV 2 Sport-kanalen er en af de kanaler, som man kan se via TV 2 Play. Fotoet stammer fra åbningen af kanalen i 2015, hvor der blev holdt reception på Kvægtorvet i Odense. På billedet ses Frederik Lauesen, sportschef TV2, og administrerende direktør Merete Eldrup. Arkivfoto: ?Claus Fisker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største kommercielle TV-station, TV 2, har de seneste par år styret stramt efter en »digital transformation«-strategi.

Den gav vind sejlene for mediehuset i fjor, hvor den digitale omsætning voksede med 37 procent, og nu viser nye tal, at væksten er fortsat i de første tre måneder af 2016.

I første kvartal opnåede TV 2 således en vækst på 38 procent på det digitale forretningsområde, samtidig med at niveauet i TV-forretningen blev fastholdt. Dermed har TV 2 godt fat på det digitale reklamemarked i Danmark, der vurderes til at vokse med mellem fem og ti procent på tværs af branchen i år.

Dertil kommer en markant vækst på streamingmarkedet, der også benævnes OTT (Over The Top, red.), hvor forbrugeren ser og lytter til indhold, som sendes via nettet. Dette marked vurderes til at vokse med 25-30 procent.

Øget markedsandel

TV 2 tager dermed markedsandele fra sine konkurrenter på begge områder, og det glæder naturligvis TV 2s kommercielle direktør, Flemming Rasmussen.

»Vi er midt i en vækstperiode, hvor både vores digitale reklameforretning og OTT-forretningen med TV 2 Play vokser markant – på to markeder, hvor væksten ellers er aftagende. TV 2s digitale reklameomsætning vokser betydeligt – ikke mindst vores mobile reklameomsætning, der nu udgør mere end 25 procent af det samlede digitale reklamesalg,« siger han.

På OTT-markedet har TV 2 nu rundet 250.000 abonnenter på TV 2 Play.

»Det betyder, at vi følger vores målsætning om at tage markedsandele på begge markeder,« fastslår Flemming Rasmussen.

Mobilvækst udfordrer mediehusene

Årets første måneder har også accelereret den udvikling, der har været i gang i et stykke tid, hvor brugerne rykker fra desktop til mobil. Også her peger pilen i den rigtige retning, mener Flemming Rasmussen.

- Den gode nyhed er, at vores mobiltrafik stiger mere, end desktoptrafikken falder, og vi har haft tocifret vækst på vores samlede digitale annoncesalg. Halvdelen af væksten er drevet af mobilen, mens resten er drevet af mere effektfulde produkter på desktop og web-TV, siger Flemming Rasmussen og fortsætter:

»Skiftet i trafikken mod mobilen er en udfordring for alle mediehusene, bl.a. fordi annoncørerne endnu ikke i lige så høj grad har taget mobilen til sig, men også fordi mobilen som annoncemedie stadigvæk er under udvikling. Derfor er det netop også et fokusområde for os, hvor vi arbejder benhårdt på at forklare vores kunder, hvordan de kan lave effektive kampagner på mobilen,« fortsætter Flemming Rasmussen.

»Her arbejder vi blandt andet med højere in-screens-andele, to bannere pr. app-side og cross platform-produkter. Samtidig arbejder vi også hele tiden på at imødekomme annoncørernes ønske om øget kvalitet i eksponeringerne, og det er vi lykkedes med i første kvartal bl.a. med vores datadrevne produkter, siger Flemming Rasmussen.

TV og digital smelter sammen

Ifølge Flemming Rasmussen er det også værd at understrege, at den traditionelle TV-forretning – der stadig udgør langt størsteparten af TV 2s forretning – fastholdes.

Det skyldes bl.a., at TV 2s kanaler er blandt de foretrukne, når danskerne vælger TV-pakker, og at TV-mediet fortsat er et stærkt annoncemedie. Danske annoncører foretrækker stadig i vid udstrækning at bruge pengene på TV-reklamer, når salget skal boostes, et nyt produkt lanceres eller brandet styrkes.

I første kvartal i år voksede TV 2-familien blandt alle danskere til en seerandel på 36,5 procent mod 34,8 procent i 1. kvartal sidste år.

»I forhold til vores reklameforretning er det ikke enten eller men både og. Vi er ligesom mange af vores annoncører vilde med alle de nye, digitale muligheder, og vores vækst i den digitale forretning er jo netop et tegn på dette,« siger Flemming Rasmusen.

»Men vi kan fortsat konstatere, at langt størstedelen af vores kunder skaber størst effekt, når kampagnen både inkluderer TVog digital. Så for os giver det ingen mening at tale om TV og digital hver for sig. Det handler om at komme i kontakt med brugerne, uanset hvor de benytter vores indhold, og her smelter TV og digital sammen – fremtidens TV-produkt bliver mere digitalt og de levende TV-billeder rykker for alvor ind på de digitale platforme,« fortæller TV 2s kommercielle direktør.