Digital revolution 2.0

Hvordan skal film, bøger og aviser håndtere den kommende digitalisering af forretningen? Berlingske Business har talt med to insidere om den digitale virkelighed anno 2009.

Læs mere
Fold sammen
Eksplosion i e-readers
Bogen er hidtil sluppet nådigt fra digitaliseringen, men på det amerikanske marked har e-readers som Amazons Kindle aktuelt stor succes. »Den danske bogbranche står på mange måder i samme situation, som pladebranchen for fem-syv år siden. E-bogen er lige om hjørnet, men forlagene tror stadig, det går ud på at sælge pdf-indscanninger af fagbøger. Alt imens Amazon – præcis som vi så det med Apple i sin tid – dårligt kan følge med i efterspørgslen i USA ... Forlagene skal i gang nu, hvis de ikke vil risikere at blive kørt over af helt nye aktører på markedet,« siger Jesper Bay.

Også Mads Thimmer tror, e-readers vil gøre en forskel.

»Jeg er helt sikker på, readerformatet snart kommer til Danmark,« siger Mads Thimmer. »Sony kaster en masse kræfter i det, og Kindle har allerede meget stor succes. Der er en grund til, at Bezos (Amazons grundlægger og CEO, red.) har opkøbt digitale rettigheder de sidste 15 år. Økonomisk bliver det hurtigt interessant. Derudover er der nogle uoverskuelige miljøperspektiver, hvor print bare ikke giver mening.«

Trods sin relative miljøuvenlighed kommer bogen dog ikke til at forsvinde, mener Mads Thimmer. »Der kommer ikke nødvendigvis en nedgang i bogsalget, men en eksplosion i e-readers.«

Amazon er ikke den eneste internetvirksomhed, der interesserer sig for digitale bøger. Googles Library Project har til formål at digitalisere flest mulige bogtitler, og søgegiganten har allerede et ukendt milliontal på harddisken.