Digital platform forbinder danske fodboldstjerner med unge talenter i coronamørket

Coronakrisen har skabt store udfordringer for landets unge fodboldspillere, som i lange perioder ikke har kunnet dyrke deres sport. Nu får de dog muligheden for at bevare gejsten og interessen for fodbolden ved at møde professionelle stjerner digitalt.

Landsholdsspilleren Daniel Wass er investor og en af stjernerne, som unge fodboldtalenter kan møde på den digitale platform InchByInch. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Tomme stadioner, aflyste kampe og lukkede baner. Det har ikke været nemt at bevare gejsten for fodbolden under coronakrisen, hvor alle andre end de professionelle har måtte holde lange pauser fra sporten.

Nu skal en ny digital platform med en række velkendte navne på holdet medvirke til at inspirere unge fodboldtalenter og genoplive deres passion for Danmarks nationalsport.

InchByInch er stiftet af den tidligere Brøndby-spiller Anders Randrup, samt iværksætterne Daniel Laursen og Rasmus Bruun. Formålet er at sikre alle, uanset køn, størrelse, alder eller talent, adgang til udvikling via digitale samtaler med professionelle fodboldspillere.

Flere og flere professionelle spillere slutter sig til platformen, som ifølge Rasmus Bruun allerede har gjort en forskel.

»Under coronakrisen har vi med samtaler, hvor Signe Bruun fra PSG, Jesper Hansen fra FCM og Camilla Kur fra FCN har mødtes digitalt med talenter, set, at vi skaber et lys i mørket. Motivationen og samværet ved fodbold fastholdes digitalt, så når talenterne kommer tilbage på græs, er de glade, topmotiverede og måske endda blevet bedre ved at få indsigt i, hvordan stjernerne træner og ikke mindst tænker,« siger medstifteren.

Blandt investorerne i InchByInch er Valencia-spilleren Daniel Wass, FCK-forsvareren Andreas Bjelland, samt de tidligere Brøndby-spillere Mikkel Bischoff, Mike Jensen, Martin Ørnskov og Kevin Mensah.

Den tidligere landsholdsanfører og landstræner Morten Olsen er tilknyttet som rådgiver for virksomheden.

PSG-stjernen og landsholdsspilleren Signe Bruun mødes her digitalt med en ung fodboldspiller på InchByInchs platform. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Ingen løn til stjernerne

Produktet er digitale samtaler, både alene og i grupper, med professionelle fodboldspillere, som deler deres erfaring. Derudover kan man tegne abonnement og få adgang til et digitalt univers, der blandt andet indeholder inspiration til træningen.

Fodboldstjernerne får ingen løn for at medvirke på platformen, men kan i stedet vælge at donere den genererede indtægt til deres barndomsklubber eller til velgørenhed.

Ifølge Rasmus Bruun holder firmaet samtaler med både kvindelige og mandlige landsholdsstjerner, som skal være en del af InchByInch. I alt har cirka 100 professionelle fodboldspillere allerede sagt ja til at være med.

»Vi vil gøre vores for, at så mange som muligt vil spille fodbold så længe som muligt. Og med vores skalerbare digitale produkt er der store muligheder for først at udvide til andre lande og senere andre sportsgrene,« siger Rasmus Bruun.