Digital komet overtager formandspost i DI

Netcompanys topchef, André Rogaczewski, bliver efter blot et halvt år i bestyrelsen formand for DI Digital.

André Rogaczewski fra Netcompany er ny formand for DI Digital under Dansk Industri. Arkivfoto: Niels Ahlmann Olesen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Medstifter af IT-virksomheden Netcompany, André Rogaczewski, har overtaget formandsstolen i Dansk Industris brancheorganisation for IT og tele, DI Digital.

Den 48-årige André Rogaczewski blev mandag valgt som afløser for Leif Vestergaard, der i begyndelsen af oktober stoppede som administrerende direktør for EG-koncernen, som han stod i spidsen for gennem 12 år. Leif Vestergaard var ellers i juni i år blevet genvalgt som formand for DI Digital, som han har været formand for siden juni 2015 men siddet med i bestyrelsen i siden 2013.

André Rogaczewski har kun siddet med i bestyrelsen i fem måneder men har lang erfaring i den danske IT-branche. Han grundlagde i 1999 Netcompany sammen med Claus Jørgensen og Carsten Gomard og har i flere år stået i spidsen for selskabet og gjort det til en af de største, danske IT-virksomheder. Netcompany sælger konsulentydelser og IT-løsninger til offentlige institutioner og private virksomheder og beskæftiger omkring 700 medarbejdere.

I 2006 købte kapitalfonden Axcel Netcompany for et trecifret millionbeløb, men i 2011 købte de tre stiftere deres virksomhed tilbage. I december 2015 købte den norske kapitalfond FSN Capital så aktiemajoriteten i Netcompany for omkring 1,1 milliarder kroner.

DI Digital hed frem til 2015 ITEK og er stiftet i 1998. Brancheforeningen har omkring 350 medlemsvirksomheder inden for IT, tele, elektronik og kommunikation.

Næstformand i bestyrelsen er Toke Foss, administrerende direktør for DEIF.