Diesel-mafia fra Østeuropa i Danmark

Østeuropæiske svindlere står bag en stribe selskaber i Danmark, der sælger illegal dielselolie uden om det danske afgifts- og skattesystem.

Adskillige vognmænd i især Sydjylland har ifølge JydskeVestkystens oplysninger købt den billige diesel, som er op til tre kroner billigere end normalt.

Brændstoffet bliver kørt fra Ungarn til Danmark i tankvogne og tilbudt direkte ved døren til vognmænd i Jylland og grænseområdet til en pris, der ligger op til tre kroner under den almindelige pris.

- Vi gætter på, at en håndfuld firmaer i det seneste år har snydt staten for mellem fem og otte millioner kroner alene i afgifter. Og vi har nu intensiveret overvågningen, siger Lis Woelke fra punktafgiftscenteret i SKATs afdeling på Frederiksberg.

Officielt opretter østeuropæerne et dansk indregistreret firma, som står for salget, men når skatter og afgifter skal betales efterfølgende, bliver regningen ikke betalt og firmaet erklæret konkurs.

SKAT har i nogen tid holdt øje med svindlerne, der især kontakter de store transportfirmaer, der selv har anlæg til lagring af brændstof.

Kilde: JydskeVestkysten