Diba Bank vender bundlinjen før overtagelse

Næstved-banken præsenterer et lille overskud i kølvandet på overtagelses-tilbuddet fra Sydbank.

Diba Bank er kommet ud af årets tredje kvartal med et positivt resultat før skat på 11,0 mio. kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Diba Bank er kommet ud af årets tredje kvartal med et positivt resultat før skat på 11,0 mio. kroner, hvilket er en ganske markant udvikling i forhold til samme periode sidste år, da det lød på et underskud på 62,3 mio. kr.

Det fremgår onsdag af Diba Banks regnskab for tredje kvartal af 2013.

Nettorenteindtægter er for kvartalet endt på 41,4 mio. kr., hvor det i samme periode sidste år lå lidt højere til 45,5 mio. kr.

- Basisindtjeningen i 2012 var præget af en høj aktivitet på boligområdet, herunder konvertering af realkreditlån. Samme høje aktivitetsniveau var ikke ventet i 2013, og set i lyset heraf er udviklingen i basisindtjeningen efter de første tre kvartaler i år meget tilfredsstillende, skriver banken i regnskabsrapporten.

Bankens nedskrivninger er faldet en del til 13,7 mio. kr., mens det i tredje kvartal sidste år var på 44,0 mio. kr. Diba Banks kursreguleringer var negative med 2,0 mio. kr. mod minus 6,4 mio. kr. i tredje kvartal 2012.

Banken gentager i regnskabet sine forventninger om en basisindtjening før kursreguleringer, nedskrivninger på udlån og skat i 2013 i størrelsesordenen 60-70 mio. kr. Resultatet før skat ventes fortsat omkring 30 mio. kr., og efter skat ventes det på 23 mio. kr.

Sydbank gav for ti dage siden et tilbud på at overtage Diba Bank til en overkurs på 110 procent i forhold til aktiekursen inden tilbuddet.