Dialogsøger i byggeriets guldalder

Københavns Kommunes nye planchef beskriver sig selv som ’meget dialogsøgende’ og vil ikke udelukke, at det lykkes at overskride forventningen i Kommuneplan 2015 om, at der bliver bygget 200.000 kvm. erhvervsbyggeri inden året er omme.

Kenneth Horst Hansen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Schultz

Kenneth Horst Hansen er med sine 31 år formentlig en af de yngste planchefer, Københavns Kommune har haft. Men ansvaret ser han frem til med ro i sindet. Den tidligere teamleder i Økonomiforvaltningen under kommunens Team Planlægning har nemlig byudvikling som en af sine passioner, og selv i sin fritid kan han bruge timer på at gå og kigge på alle de projekter, København syder af i disse år.

Ud over passionen for byudvikling er prioriteringen af dialog noget af det, Kenneth Horst Hansen fremhæver som et af sine kendetegn – og som en af de vigtigste elementer i ledelse og samarbejde. Det gælder både internt og eksternt, understreger han:

»Jeg er en meget dialogsøgende og lyttende person. Det er vigtigt for mig at kunne forstå det menneske jeg sidder overfor, uanset om det er en medarbejder i mit team eller en samarbejdspartner fra ejendomsbranchen,« siger han og fortsætter:

»Min ambition er, at vi fortsætter med at kunne tilvejebringe gode beslutningsgrundlag til politikerne. Det er jo det, en god embedsmand skal levere: at sørge for, at de politiske beslutninger bliver truffet på et oplyst grundlag. Min konkrete målsætning er selvfølgelig at levere på Kommuneplan 2015, som er den, vi arbejder under i København nu.«

Kreativitet i milliardklassen

En af målsætningerne i Kommuneplan 2015 lyder på, at der fastholdes gode muligheder for at placere nye erhvervsbyggerier i København, da det er forventningen, at der årligt opføres 200.000 kvm. erhvervsbyggeri inden for kommunegrænsen frem mod 2027. Denne del af planen omtaler Kenneth Horst Hansen som ’ikke en målsætning, men en forventning,’ og han nærer ikke megen tvivl om, at forventningen vil blive indfriet.

»Vi bygger jo den forventning på historien, hvor vi kan se, at der typisk bliver opført 200.000 kvm. erhvervsbyggeri om året i København. Jeg er temmelig overbevist om, at det vil der også blive i år. Jeg tør dog ikke at spå om, hvorvidt vi også kan komme over de 200.000 kvm. Det afhænger af præcis hvornår, de forskellige erhvervsbyggerier bliver færdige. Men der foregår adskillige store investeringer i milliardklassen på erhvervsejendomsområdet - f.eks. Niels Bohr-bygningen, hvor man bygger henover Jagtvej. Sådan nogle kreative og anderledes løsninger fascinerer mig. Jeg kan også nævne udvidelsen af Rigshospitalet samt den kommende IKEA, som der pt. er planer om at opføre ved Dybbølsbro. Aktiviteten er højere, end den har været i mange år,« siger han.

Historisk højdepunkt

At Danmarks hovedstad befinder sig i en guldalder hvad angår byggeri og investeringer i ejendomme, er noget af det, der ifølge Kenneth Horst Hansen gør hans nye position endnu mere spændende i lige netop disse år. Han fremhæver nye og kommende byggerier og bydele som eksempelvis Nordhavn, Carlsberg Byen, Enghave Brygge og Amager Strand – men også indsatsen for at løfte de udsatte byområder står hans hjerte nær:

»For første gang begynder man at få nye boligtyper ind i et udsat byområde som Tingbjerg. Det er ellers traditionelt et af de områder, som i udpræget grad er kendetegnet af almene boligbyggerier. I vores plan for Tingbjerg har vi derfor i samarbejde med de almene boligorganisationer et målrettet arbejde om at få andre ejerformer ind i områder, herunder nye ejerboliger. Den indsats og de investeringer kan komme til at gøre en meget stor forskel for området,« vurderer Kenneth Horst Hansen.