Diabetesforeningen: Vi deltager ikke i skræmmekampagne

Diabetesforeningen i Danmark har fuld tiltro til de europæiske lægemiddelmyndigheder, og foreningens adm. direktør, Henrik Nedergaard, ønsker ikke at blande sig i eksperternes strid om, hvorvidt Novo Nordisks langtidsvirkende insulin Tresiba bør trækkes fra EU på grund af FDAs mistanke om bivirkninger.

»Det ville virke som en skræmmekampagne, hvis vi pludselig gik ud og blandede os,« siger Diabetesforeningens direktør,Henrik Nedergaard. Foto: Jens Nørgaard Larsen Fold sammen
Læs mere

»Det ville virke som en skræmmekampagne, hvis vi pludselig gik ud og blandede os. Når et lægemiddel er godkendt i Europa, så har jeg fuld tiltro til, at det er i orden. Vi har desuden det princip, at vi ikke kommenterer enkelte produkter i erkendelse af, at vi ikke har kompetencen,« siger han.

Diabetesforeningen støtter heller ikke kravet om, at den europæiske lægemiddelmyndighed, EMA, skal pålægge Novo Nordisk at oplyse danske diabetikere om FDAs mistanke om mulige hjertekarproblemer ved Tresiba. »Man skal passe på, at man ikke maler fanden på væggen, før man har evidens for det ene eller det andet,« siger Henrik Nedergaard.

Diabetesforeningen samarbejder ofte med Novo Nordisk, og virksomheden donerede i 2012 knap en mio. kr. til foreningen, som har et årligt budget på 55 mio.kr.