DI-top klapper i hænderne over digital vækstplan

DI er stærkt tilfreds med den nye digitale vækstplan fra regeringen. Især fordi der følger 1 mia. kr. med fra staten til digitale investeringer i offentlige og private virksomheder. »Så kan vi vise omverdenen, at Danmark er et af de bedste digitale lande i verden,« siger adm. dir. Karsten Dybvad fra DI.

DI er stærkt tilfreds med den nye digitale vækstplan fra regeringen. Især fordi der følger 1 mia. kr. med fra staten til digitale investeringer i offentlige og private virksomheder. »Så kan vi vise omverdenen, at Danmark er et af de bedste digitale lande i verden,« siger adm. dir. Karsten Dybvad fra DI. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I industriens og landets største brancheorganisation DI bliver der taget godt imod regeringens nye digitale vækstplan. Med strategien følger en mia. kroner til at styrke de mindre danske virksomheder, fremme digitale kompetencer og til at gøre Danmark til globalt center for digitalisering.

DI har i en årrække gjort digitalisering til et vigtigt satsningsområde for dansk erhvervsliv. Og DI-topchef Karsten Dybvad glæder sig over posen med penge fra staten, der er på vej.

»Det er stærkt, at regeringen følger sine digitale visioner op med en milliard til digitalisering. Med flere digitale investeringer både i det offentlige og i virksomhederne kan vi vise omverden, at Danmark er et af de bedste digitale lande i verden, og det går vi benhårdt efter at blive ved med at være,« siger adm. direktør Karsten Dybvad.I strategien lancererer regeringen bl.a. en digital Hub og en teknologipagt, der begge skal Danmark dygtigere i digitale discipliner.

»Vores virksomheder leder med lys og lygte efter medarbejdere med digitale kompetencer, og hvis de ikke kan finde dem, vil det koste både virksomhederne og Danmark dyrt. Derfor skal vi alle blive dygtigere digitalt, fra første skoledag til sidste dag på arbejdsmarkedet. Dem, der vinder de digitale talenter, har en god chance for at vinde den digitale fremtid,« mener Karsten Dybvad.Regeringens digitale hub er et partnerskab mellem offentlige og private parter.

»Det kan virkelig blive et boost både for nye og etablerede virksomheder i hele landet, hvis vi gør Danmark til det naturlige førstevalg for innovative virksomheder og digitale talenter fra hele verden. En digital hub er et stærkt initiativ, som vi er glade for at være fødselshjælpere til«  siger direktøren.