DI ser stor torn i bankpakke

DI er overordnet positiv over for den nye bankpakke, men er svært utilfreds med, at staten vil blande sig i, hvordan direktionen skal aflønnes.

Foto: Scanpix
Overordnet ytrer DI - organisationen for erhvervslivet stor tilfredshed med indholdet af den nye bankpakke regeringen og forligspartierne har offentliggjort. Der er dog et element, som gør, at organisationen ikke hæver armene over hovedet.

"Vi synes, det er meget svært at forstå, at man går ind og blander sig i, hvordan man fastsætter løn til bankdirektøren i det enkelte pengeinstitut," siger vicedirektør Ole Krog til Ritzau.

Han henviser til, at de banker og realkreditinstitutter, som vil gøre brug af statens kapitalindskud, skal acceptere en række begrænsninger i direktionens aflønninger.

"Det er nederste skuffe i misundelsesskuffen, man har hevet ud her. Det synes, vi er uklædeligt, og det er et helt uforståeligt brud med en meget rodfæstet tradition i Danmark for, at lønnen for de enkelte fastsættes på arbejdsmarkedet," siger Ole Krog.

I DI forventer man, at bankpakken vil være med til at modvirke den tilfrysning af kapitalmarkedet, som mange af organisationens medlemsvirksomheder har oplevet.

Ritzau