DI: Danmark har ikke nok at tilbyde turister

De danske tilbud til turister er simpelthen for ringe i forhold til de høje priser, mener Dansk Industri, der anbefaler flere investeringer i turistområder.

Reportage fra Marielyst på Falster.De udenlandske turister svigter Danmark foruden København. Der bliver stort set ikke investeret i de områder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmark sakker bagud i kampen om turister i forhold til vores nabolande.

Selv om vi har oplevet en vækst i antallet af turister, der kommer til landet, er stigningen markant lavere end i lande som eksempelvis Tyskland og Sverige, skriver Berlingske Business.

Det skyldes, at vi har for lidt at tilbyde, mener turismechef i Dansk Industri (DI) Sune Jensen.

»Vores produkt er simpelthen ikke godt nok. Sammenligner man med vores nabolande, har de investeret massivt i nye, spændende oplevelser,« siger han.

DI mener, at det kræver et kvalitetsløft af hele turismeproduktet - altså både overnatning, spisesteder, infrastruktur og oplevelse - at sætte ordentligt skub i Danmarks turisme. Det behøver blot være helt lavpraktiske ting som eksempelvis flere caféer i kystbyerne, så folk kan finde læ og tørvejr, flere cykelstier og bedre hoteller og restauranter.

Men restauratører og investorer holder igen med de store satsninger, oplever DI.

»Som afgifts- og prisniveauet er i dag, er man udfordret, og man er derfor også lidt tilbageholdende med at kaste sig ud i store investeringer, når man er lidt bange for, om man egentlig også får pengene hjem igen,« fortæller Sune Jensen.

De danske priser er 30-40 procent dyrere end for eksempel Tysklands, og det gør det svært at konkurrere på pris. Og når niveauet så heller ikke er højt nok til, at vi kan konkurrere på kvalitet, ser det sort ud, mener turismechefen.

»Vi er lidt dyrere, når man går ud og spiser, når man går på museer, skal overnatte og lignende. Og det gør selvfølgelig alt andet lige, at turister forventer, at når produktet er 30 procent dyrere, så skal det også være 30 procent bedre. Og der er vi altså ikke,« understreger Sune Jensen.