DI: Bankpakke for vigtig til partipolitik

Partipolitik må ikke forsinke bankpakke II. Sådan lyder meldingen fra DI, efter at partierne torsdag tog fat på de politiske forhandlinger om hjælpepakken.

Foto: Brian Bergmann/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
DI advarer nu mod, at der går for meget partifnidder i de politiske forhandlinger om bankpakke II, der skal afhjælpe den kreditklemme, som den finansielle krise har efterladt virksomheder landet over i.

Meldingen kommer efter, at erhvervsminister Lene Espersen (K) torsdag stadig lod det stå åbent, hvorvidt SF, der ellers har truet med at boykotte opbakningen ved en euroafstemning, får plads ved forhandlingsbordet om bankpakken. Socialdemokraterne presser på for at få SF med og De Radikale er positive, mens euromodstanderen Dansk Folkeparti helst så partiet ude af begge spørgsmål.

"Der må for alt i verden ikke gå partipolitik i det her. Det er helt afgørende er, at der kommer en model, der virker - og at den kommer hurtigst muligt. Det må stå klart for alle. Ellers bliver konsekvensen, at vi får et markant yderligere skub nedad i vores økonomi og markant yderligere skub opad i ledigheden," siger erhvervsøkonomisk chef Kent Damsgaard, DI, til Ritzau.

Ritzau