DHL vil levere medicin til ø i Nordsøen med droner

Deutsche Post DHL vil følge i fodsporene på Amazon og Google i den eksperimentelle brug af droner til levering af varer.

Foto: WOLFGANG RATTAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som forsøg vil DHL bruge de små ubemandede droner til at levere medicin til den lille tyske ø Juist i Nordsøen fra og med denne uge.

Det skriver Wall Street Journal.

Øen Juist ligger ca. 150 km sydvest for den dansk/tyske grænse i Sønderjylland. Leveringen af medicin til øen vil starte som et forsøg af en måneds varighed, hvor en drone en gang om dagen vil flyve fra havnebyen Norddeich og syv en halv mil ud over vandet til Juist, langs en forprogrammeret rute. Derefter vil dronen aflevere sin last, der vil blive opsamlet og fordelt af DHL-ansatte på øen.

Dronens flyvninger står til at blive de første rutineflyvninger i Europa, hvor dronen er udenfor teknikernes synsvidde.

De amerikanske internetselskaber Amazon.com og Google har allerede foretaget prøveflyvninger med droner i USA og Australien, men udmeldt, at den kommercielle brug af dronerne sandsynligvis ligger år ude i fremtiden. Det skyldes delvist lovmæssige udfordringer. Tyske DHL håber dog med sit forsøg at demonstrere, at teknologien er klar til at blive anvendt i forretningslivet.

DHL vil blandt andet gøre opmærksom på teknologiens nyttighed i at kunne nå afsidesliggende områder, hvor eksisterende infrastruktur gør traditionel shipping vanskelig.