DGI: Vi duer ikke til at drive hoteller

DGI-byen vil forsøge at komme ud af forpagtningsaftaler for hoteller i København.

 En satsning på at drive adskillige hoteller i København har bragt DGI-byen ud i så store økonomiske vanskeligheder, at det har anmodet Skifteretten om at gennemføre en rekonstruktion af selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DGI-byen skulle aldrig have forsøgt sig som hotelbestyrere. Og derfor vil selskabet nu forsøge at slippe ud af sine forpagtningsaftaler for tre hoteller i København som led i den økonomiske rekonstruktion af selskabet.

Det fortæller bestyrelsesformand Søren Møller.

- Vi har det sidste års tid skåret kraftigt i omkostningerne, men det har ikke været tilstrækkeligt til at sikre en fortsat sund drift af DGI-byen, siger Søren Møller, der blev udpeget som bestyrelsesformand 1. maj i år.

- De sidste tre år har vi kørt med store underskud på over 20 millioner kroner årligt, og vores samlede gæld er på omkring 500 millioner kroner. Vi har derfor søgt om en rekonstruktion, siger han.

Forpagtningen af Hotel Centrum med 76 værelser, Hotel Astoria med 93 værelser og Danhostel Copenhagen City ved Langebro med 1020 værelser er hovedårsagen til, at DGI-byen har bedt Skifteretten om en rekonstruktion.

- Vi skal ud af de hotelaftaler. Hotellerne er gode nok, men vi har ikke været dygtige nok til at drive dem. Og jeg mener heller ikke, at hoteldrift skal være en af DGI's kompetencer, siger Søren Møller.

- Forpagtningsaftalerne har vel kostet os omkring 10 millioner kroner om året, siger han.

Bestyrelsesformanden er efter samtaler med de største kreditorer i DGI-byen optimist med hensyn til, at kreditorerne vil acceptere en ny konstruktion.

- De største kreditorer er enige med os i, at en rekonstruktion er den mest fornuftige løsning. De vil som udgangspunkt bakke op om en rekonstruktion, siger han.

Fremover vil DGI-byen koncentrere sig mere om drift af idrætsfaciliteter samt det 104-værelsers store hotel på DGI-byens grund i København.

- Det har en ganske fornuftig drift på grund af sin placering tæt ved konferencecentret, siger han.

Senest om fire uger kan der ventes nyt fra Skifteretten om DGI-byen.

/ritzau/