DGI-byen får OK til rekonstruktion

Efter de floppede drømme om hoteldrift har DGI-byen nu fået en aftale med kreditorerne om rekonstruktion af gælden.

DGI-Byen er færdige med hoteller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DGI-byen skulle aldrig have forsøgt sig som hotelbestyrere. En økonomisk analyse viste nemlig, at det er forpagtningen af Hotel Centrum med 76 værelser, Hotel Astoria med 93 værelser og Danhostel Copenhagen City ved Langebro med 1020 værelser, der er hovedårsagen til, at DGI-byen har bedt Skifteretten om en rekonstruktion.

Og den har de nu fået. DGI-byen har på et møde i skifteretten tirsdag fået kreditorernes opbakning til en rekonstruktionsplan, der betyder, at DGI-byen fortsætter med sin kerneforretning bestående af idrætsfaciliteter, Vandkulturhuset, konferencecenter, DGI-byens Hotel og Øksnehallen.

”Det er meget tilfredsstillende at kunne konstatere, at DGI-byens kerneaktiviteter udgør en konkurrencedygtig og god forretning, som kan videreføres og udvikles,” siger bestyrelsesformand i DGI-byen, Søren Møller i en pressemeddelelse.

De tre eksterne hoteller – Hotel Astoria, Hotel Centrum og Danhostel Copenhagen City – førte til de store underskud og til den mangel på likviditet, der tvang DGI-byen ud i en rekonstruktion. Forpagtningsaftalerne på disse tre hoteller er nu ophørt. Forventeligt vil også DGI-huset Herning blive udskilt til et nyt selskab indenfor få uger.

”Vi har oplevet en overvældende opbakning fra vores kunder og kreditorer, og derfor er det vigtigt for os at slå fast, at alle aktiviteter og arrangementer afvikles i DGI-byen som planlagt,” udtaler Søren Møller.

Første store arrangement efter rekonstruktionen er to dages eventaktiviteter for 3.500 engelske spejdere, der afslutter med fest og koncert med Alphabeat.