DGI-byen er på vej tilbage

DGI-byen har på et møde i skifteretten onsdag indgået endelig aftale med kreditorerne omkring den fremtidige gældsafvikling. Dermed er DGI-byen endegyldigt rekonstrueret og kan fortsætte virksomheden.

DGI-byen lige bag ved Københavns Hovedbanegård er klar til at afvikle sin million-gæld. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>DGI-byen, der driver sine kerneaktiviteter med idrætsfaciliteter, konferencecenter og eget hotel, har nu lagt en plan for at afvikle sin milliongæld til investorerne.

Det var primært den mislykkede drift af en række københavnske hoteller, der i sommeren 2011 var medvirkende til, at DGI-byen indgav en begæring om rekonstruktion ved Sø- og Handelsretten i København. Nærmere bestemt var det den mislykkede drift af hotellerne Hotel Astoria, Hotel Centrum og Danhostel Copenhagen City, der førte til den store likviditetsmangel.

Nu er der lagt en plan for afviklingen af den 450 mio. kr. store gæld, som kreditorerne har til gode hos DGI-byen. Rekonstruktionen i dag betyder, at 80 millioner kr. af DGI-byens driftsoverskud over en årrække anvendes til tilbagebetaling til de usikrede kreditorer.

"For kreditorerne er rekonstruktionen af DGI-byen den bedste løsning. Blandt andet kan de usikrede kreditorer nu se frem til at få tilbagebetalt 80 millioner kr., hvor alternativet havde været at miste det hele," siger Ole Borch, advokat hos Bech-Bruun, der har været rekonstruktør på sagen.

Ifølge direktør for DGI-byen, Michael Stensbøl, er det ikke bare en glædens dag for de mange kreditorer, der nu kan øjne deres penge igen, men også for København som helhed.

"Det er en glædens dag i dag. Først og fremmest er vi glade på vore kunders vegne, men bestemt også på vegne af vore medarbejdere og København som helhed. DGI-byen besøges årligt af 1 million gæster, der kommer enten i forbindelse med erhvervsarrangementer, kulturoplevelser eller idrætsaktiviteter. Vi er meget glade for fortsat at kunne tilbyde dem dette unikke mødested", udtaler Michael Stensbøl.

Han fortæller videre, at det åbner op for planer om en modernisering af aktiviteterne.

"DGI-byen befinder sig på et konkurrencestærkt marked, og vi glæder os over, at rekonstruktionen har skabt plads til en modernisering af vores hotel, Vandkulturhus og Kurbad, så vi møder kundernes krav til en høj kvalitet," siger Michael Stensbøl.