DFDS taber appelsag i England

En appelsag ved de britiske konkurrencemyndigheder er onsdag gået DFDS imod. Det sender DFDS-aktierne ned med 5,7 pct.

Foto: PHILIPPE HUGUEN.
Læs mere
Fold sammen

Myferrylink, der er ejet af Eurotunnel, har ifølge Bloomberg News vundet appelsagen ved de britiske konkurrencemyndigheder omkring konkurrencen på Den Engelske Kanal. Det sender aktierne i DFDS ned med 5,7 pct. til 405,50 kr.

Dermed er appelsagen nemlig gået det danske rederi imod. Det danske rederi har klaget over, at Groupe Eurotunnel købte konkursramte Seafrances tre færger for at fortsætte driften på Kanalen, hvor det franske selskab i forvejen ejer og driver tunnellen.

De britiske konkurrencemyndigheder gav i juni DFDS medhold i, at det ikke var i orden, fordi det dæmper konkurrencen for meget, men Eurotunnel appellerede afgørelsen. Den appel er onsdag umiddelbart gået DFDS imod.

Eurotunnel købte færgerne i 2012 fra konkursramte Seafrance og oprettede et nyt færgeselskab på ruten Dover-Calais under navnet Myferrylink.

Siden har DFDS døjet med røde tal på ruten, og også i tredje kvartal var der "et betydeligt prispres," der fik omsætningen per passager til at falde væsentligt, skriver rederiet i regnskabet.

- Det er meget afgørende for det område af vores forretning. Der er en helt uholdbar konkurrencemæssig situation på Kanalen, sagde administrerende direktør hos DFDS, Niels Smedegaard, til Ritzau Finans efter regnskabet for tredje kvartal og fortsatte:

- Der er betydelig mere kapacitet indsat nu end tidligere - også da Seafrance opererede - og det er helt uholdbart. Det skal vi have afklaret, og så skal vi have normaliseret situationen, således at operatørerne også kan tjene penge og dermed også investere fremover. Der er ingen i dag, der tjener penge på Kanalen, og det er selvfølgelig ikke holdbart.