DFDS overtager to færger fra Eurotunnel

Det danske rederi DFDS overtager to færger fra konkurrenten Eurotunnel, som for nogle uger siden meldte ud, at det ville sætte færgerne til salg som følge af en langstrakt juridisk tvist på Den Engelske Kanal.

AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to selskaber er blevet enige om en aftale, hvor DFDS indgår såkaldte bareboat-charteraftaler for de to skibe Rodin og Berlioz, hvilket vil sige, at DFDS lejer skibene uden besætning.

Det oplyser DFDS i en meddelelse til fondsbørsen.

Derudover er der indgået en såkaldt put-optionsaftale, som giver Eurotunnel ret til at forlange, af DFDS køber de to færger. Den aftale udløber i midten af 2017.

Eurotunnel kan udnytte optionen på nogle betingelser, som er aftalt mellem parterne, herunder en prisreduktion svarende til alle charterbetalinger foretaget før put-optionen udnyttes.

Den Engelske Kanal har i efterhånden flere år været centrum i en tvist, siden at Eurotunnel, der driver tunnelen under kanalen, købte færger fra det konkursramte SeaFrance og satte dem ind på ruten mellem England og Frankrig gennem selskabet Myferrylink.

Det har medført en langstrakt strid hos diverse konkurrencemyndigheder, som endte med, at Eurotunnel modvilligt iværksatte en salgsproces.

Eurotunnel frygtede, at den britiske forbruger- og konkurrencemyndighed, CMA, ville blive ved med at undersøge den gamle overtagelse af Seafrance.

DFDS har gennem flere år haft store underskud på ruten på Den Engelske Kanal, men resultatet er dog blevet forbedret i 2015, hvor rederiet - inden denne aftale kom frem - regnede med at kunne levere sorte tal på bundlinjen i indeværende år.

Den netop offentliggjorde aftale mellem DFDS og Eurotunnel får dog ikke det danske rederi at justere på de finansielle forventninger til 2015. Rederiet regner derfor fortsat med et driftsoverskud, EBITDA, på 1,65-1,75 mia. kr.