DFDS overtager rute mellem Estland og Finland

Rederiet DFDS udvider sit netværk i den nordlige del af Østersøen med overtagelse af en fragt- og passagerrute mellem Paldiski, Estland, og Hanko, Finland. Rutens nuværende omsætning er på omkring 80 mio. kr., fremgår det af en meddelelse fra DFDS.

Ifølge DFDS komplementerer ruten rederiets eksisterende rute mellem Paldiski og Kapellskär i Sverige, der blev overtaget i 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aftalen, der skal godkendes af konkurrencemyndighederne, er indgået med med det estiske selskab Navirail OÜ, og de to parter har som led i aftalen indgået en fireårig time-charteraftale for ét ro-pax-skib og en såkaldt earn-out-aftale.

Ifølge DFDS komplementerer ruten rederiets eksisterende rute mellem Paldiski og Kapellskär i Sverige, der blev overtaget i 2011.

»Fælles anløb i Paldiski indebærer flere driftsmæssige synergier, herunder fælles kunder. Endvidere forventes yderligere synergier fra adgang til DFDS? systemer og salgsorganisation,« begrunder DFDS i en meddelelse.

Paldiski-Hanko-ruten betjenes af fragt- og passagerskibet (ro-pax) Sailor. Rutens maksimale årlige fragtkapacitet er 1,15 mio. lanemeter fragt og 100 tusinde passagerer baseret på den nuværende fartplan med 16 ugentlige afgange.