DFDS har udsigt til forbedring af sidste års rekordresultat

Med en indtjeningsfremgang i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år satser rederiet DFDS på at overgå indtjeningsrekorden fra 2016.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Det udtaler administrerende direktør Niels Smedegård i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsregnskabet onsdag morgen.

Det viser en stigning i omsætningen på 4 pct. til 3220 mio. kr., mens driftsoverskuddet på EBITDA-niveau steg til 414 mio. kr. fra 405 mio. kr.

På bundlinjen sikrede det et resultat efter skat på 150 mio. kr., hvilket lå over de 143 kr., som DFDS tjente i samme kvartal året før. For hele 2016 landede rederiet et nettooverskud på 1548 mio. kr., hvilket er den foreløbige rekord.

- Vi forbedrede resultatet for første kvartal i forhold til sidste år. Når det kombineres med de fortsat positive forventninger til vækst i Europa, er kursen sat for yderligere at forbedre sidste års rekordresultat i 2017, siger Niels Smedegaard.

I forbindelse med regnskabet oplyser DFDS, at der i kvartalet bliver udloddet 826 mio. kr. til aktionærerne gennem aktietilbagekøb og udbytte. Den samlede udlodning for 2017 forventes på nuværende tidspunkt at blive på 1,3 mia. kr.

Rederiet fastholder sammen med kvartalsregnskabet sine forventninger til 2017 om et et EBITDA-resultat på 2,6-2,8 mia. kr. før særlige poster og en omsætningsvækst på 4 pct.