DFDS-færge ramt af nødraket i bitter arbejdskamp

En af rederiet DFDS’ færger over Den Engelske Kanal blev ramt af en nødraket under en igangværende konflikt på havnen i Calais. Selskabet har nu indstillet sejladsen.

Foto: DENIS CHARLET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danskejede rederi DFDS har indstillet færgesejladsen mellem Calais i Frankrig og Dover i England, efter en af selskabets færger søndag blev ramt af en nødraket.

Ingen kom til skade, da nødraketten ramte skibet, men selskabet har alligevel valgt at indstille sejladsen på den pågældende rute.

»Der var en episode på havnen i Calais, hvor der blev affyret nødraketter, som ramte et af vores skibe. Det er ikke noget, der bør finde sted, og derfor vil vi omdirigere vores færger fra Calais til til Dunkerque, indtil havnen i Calais har sikret, at sådan noget ikke kan finde sted,« siger informationschef Gert Jakobsen, DFDS A/S.

Det er en arbejdskonflikt på havnen i Calais, der efter alt at dømme var årsag til, at nødraketten blev sendt af sted mod færgen.

Selskabet Eurotunnel har ifølge Gert Jakobsen valgt at lukke selskabets rederi og derefter udlejet to af dets skibe til havnen i Calais, som benyttes af DFDS.

»Det har medført, at nogle medarbejdere har mistet deres job, og i den situation har man så en konflikt i havnen. Der forhandles om det, og der har været en række møder med ministeriet i Paris for at få løst op på det. Vi håber selvfølgelig, at episoden med nødraketten er en enkeltstående begivenhed, og at havnen rydder op i det,« siger Gert Jakobsen.