DFDS byder på dele af fransk færgeselskab

DFDS har budt på dele af det franske driftsselskab Scop Seafrance, der driver MyFerryLink samt de to færger, som DFDS i sidste uge indgik aftale om at chartre fra Eurotunnel fra og med 2. juli.

DFDS har budt på dele af det franske driftsselskab Scop Seafrance, der driver MyFerryLink samt de to færger, som DFDS i sidste uge indgik aftale om at chartre fra Eurotunnel fra og med 2. juli. Fold sammen
Læs mere
Foto: DENIS CHARLET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Accepteres tilbuddet vil DFDS udvide driften mellem Dover og Calais til tre skibe fra to skibe, og vil kunne tilbyde job til 202 medarbejdere fra Scop Seafrance.

- DFDS har givet et tilbud på dele af SCOP Seafrance, så vi får mulighed for at drive tre skibe på ruten og tilbyde job til en stor del af dem, der rammes af denne nødvendige kapacitetsreduktion i kanalmarkedet, siger administrerende direktør i DFDS, Niels Smedegaard, ifølge en meddelelse.

Tilbuddet følger en langstrakt strid mellem DFDS og Eurotunnel hos konkurrencemyndighederne i både Frankrig og England, der efter mange forhalinger fra de involverede parter har afgjort, at Eurotunnel af konkurrenceretlige hensyn skal trække sig fra færgedrift på Kanalen. Det har Eurotunnel så taget skridt til og indgået aftale med DFDS om de to færger, hvilket tirsdag i denne uge udløste store protester, demonstrationer og blokader fra de franske færgeansatte, der står til at miste deres job.

Accepterer Scop Seafrance tilbuddet vil DFDS komme til at beskæftige 1000 medarbejdere i Frankrig, heraf 650 i Calais. Rederiet driver i alt fire ruter til og fra Frankrig.