DFDS-boss jubler: Bedste kvartalsregnskab nogensinde

Der er fremgang i rederiet DFDS, hvor forventningerne til 2016 løftes efter fremgang i store dele af virksomheden. Det er selskabets bedste regnskab for første kvartal nogensinde, lyder det fra topchefen.

A DFDS company ferry named 'Dover Seaways' arrives in the port of Douvres, on August 20, 2013. AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE HUGUEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske rederi DFDS har for alvor fået fut under kedlerne i selskabets forretning, hvor der er stor fremgang især på selskabets ruter på Den Engelske Kanal.

Således opjusterer rederiet forventningerne til hele 2016, efter virksomheden har afleveret et resultat for første kvartal, der var bedre end ventet.

Første kvartal sidste år bød på et underskud på 13 millioner kroner, men det er i årets første tre måneder af 2016 forvandlet til et overskud før skat på 157 millioner kroner.

Og faktisk er det så godt ifølge topchefen Niels Smedegaard, at det er det bedste første kvartal for selskabet nogensinde.

»Alle dele af DFDS’ rutenetværk og centrale logistikaktiviteter bidrog til vores hidtil bedste første kvartalsresultat. At vores svageste kvartal nu er i sorte tal, afspejler den igangværende transformation af DFDS,« siger den administrerende direktør i regnskabsmeddelelsen.

Han bebuder samtidigt, at selskabet vil fortsætte med at lancere nye projekter for at styrke rutenetværkets kundeservice for fragtkunder.

Helt specifikt fastholder selskabet en forventninger om en omsætningsvækst på seks procent, men før første kvartal ventede virksomheden et driftsresultat for 2016 på 2,1-2,3 milliarder. Det opjusteres nu til 2,3-2,5 milliarder kroner.

Selskabets netværk af ruter sejlede med 19 procent højere fragtmængder, og 25 procent flere passagerer i første kvartal. Særligt på Den Engelske Kanal var der fremgang for selskabet, der havde en mængdevækst på 36 procent for både fragt og passagerer.

Her har selskabet ruter mellem England og Frankrig fra Newhaven til Dieppe samt Dover, Calais og Dunkirk.

DFDS er et af Danmarks ældste rederier stiftet af C.F. Tietgen i 1866. I 2015 omsatte selskabet for 13,5 milliarder kroner.