DF om skattefradrag til bestyrelsesmedlemmer: Kommer aldrig til at ske

Vækstteamet for life science vil forgylde udenlandske bestyrelsesmedlemmer med mindre beskatning af honorarer. »Kommer aldrig til at ske,« lyder det fra DF.

Formand for regeringens vækstteam, Kåre Schultz, offentliggjorde i dag teamets anbefalinger til, hvordan der skal skabes vækst i life science-industrien frem mod 2025. Foto: Jens Astrup Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Regeringens vækstteam for life science offentliggjorde fredag eftermiddag på et pressemøde dets anbefalinger til, hvordan de danske virksomheder i sektoren kan skabe øget vækst frem mod 2025.

Et af de over 100 specifikke forslag lyder, at udenlandske bestyrelsesmedlemmer skal lokkes til danske virksomheder i life science-sektoren ved hjælp af en mindre beskatning af deres honorarer.

»Life science er en global industri i hård konkurrence, og derfor er der behov for at have kompetente udenlandske bestyrelsesmedlemmer,« siger Kåre Schultz, der er formand for regeringens vækstteam og administrerende direktør i Lundbeck.

Kåre Schultz mener, at de udenlandske bestyrelsesmedlemmer er vigtige, fordi de ofte bringer udenlandsk kapital med sig.

»Det er typisk sådan, at hvis man får udenlandsk kapital ind i virksomheden, så den kan vokse sig større, så vil kapitalen også gerne være repræsenteret i en bestyrelse. Hvis det ikke er attraktivt at sidde i en bestyrelse, er der ikke så mange udlændinge, der vil smide kapital i virksomhederne,« siger han.

Han har sammen med ni andre eksperter på området udarbejdet anbefalingerne, der skal inddrages i de kommende forhandlinger om regeringens vækstpakke, der bliver fremlagt til efteråret.

»Kommer aldrig til at ske«

Hvis regeringen skal have gennemført sin kommende vækstpakke, skal den finde flertal hos oppositionen eller støttepartiet Dansk Folkeparti. Men regeringen skal ikke forvente at hente flertal for forslaget om lavere beskatning af honorarer hos sidstnævnte.

»Det må de finde flertal for et andet sted. Det kommer ikke til at ske med os,« siger Hans Kristian Skibby, der er erhvervs- og vækstordfører for Dansk Folkeparti.

»Hvis man arbejder i Danmark, skal man betale skat i Danmark ligesom alle andre. En person, der ønsker at sidde i bestyrelsen i en af de store danske life science-virksomheder har også råd til at betale sin skat. I de virksomheder tror jeg ikke, at der er nogen, der lider en speciel nød ved at betale deres skat,« tilføjer han.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen vil ikke på nuværende tidspunkt kommentere, om han støtter forslaget eller ej, men han mener, at det er et af de forslag, der kan være truet ved de videre forhandlinger.

»Jeg ved ikke, hvor stort problemet med at tiltrække udenlandske bestyrelsesmedlemmer reelt er, så det er noget, vi vil se på. Men det vil ikke være alle anbefalinger fra vækstteamet, der kommer igennem. For eksempel skal vi se på, om bestyrelseshonorarerne er noget, vi virkelig skal gøre noget ved,« siger han til Berlingske.