DF: »Jeg kan godt forstå, hvis danskerne ryster på hovedet af, hvordan Jesper Rønnow kan fortsætte som direktør for Skat«

Skats øverste direktør, Jesper Rønnow Simonsen, får kras kritik af Dansk Folkepartis skatteordfører, efter at danmarkshistoriens største svindelsager om refusion af udbytteskat er eskaleret yderligere.

Jesper Rønnow Simonsen, Skats øverste direktør, får kritik af Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær, langer hårdt ud efter Skat og myndighedens øverste direktør, Jesper Rønnow Simonsen.

Kritikken kommer efter, at formodede udenlandske svindlere er sluppet af sted med større milliardbeløb end hidtil antaget i refusion af udbytteskat fra Skat.

Først blev det antaget, at den danske statskasse var blevet snydt for 6,2 mia. kroner. Svindelbeløbet blev få måneder senere skruet op til 9,1 mia. kroner.

Og i går, tirsdag aften, kom det så frem, at Skat nu har meldt yderligere svindel for 3,2 mia. kroner til Bagmandspolitiet, hvorefter den samlede svindel med udbytteskat kan opgøres til svimlende 12,3 mia. kroner.

»Det er simpelthen en gigantisk skandale, hvor man troede, at det ikke kunne blive værre. I forvejen var det jo danmarkshistoriens største tyveri. Det er forrykt, at det kan lade sig gøre at svindle den danske stat for så mange penge,« siger Dennis Flydtkjær, som er forundret over, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) »stort set ikke« har kritiseret Skats direktør.

»Der er ingen tvivl om, at specielt Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, har et kæmpe ansvar. Det er ledelsen, der har det overordnede ansvar for at sørge for, at der er en ordentlig kontrolmekanisme og opfølgning, og det har der ikke været noget af,« siger Dennis Flydtkjær.

Han fremhæver, at tilliden til Skats direktør er på et meget lille sted.

»Som politiker undrer man sig over, hvordan man kan fortsætte med at være sidde på øverste stol i en butik, og så har man haft svindel for 12,3 milliarder kroner, hvor der ingenting er sket. Det er ser altså vildt underligt ud. Jeg kan godt forstå, hvis danskerne ryster på hovedet af, hvordan Jesper Rønnow kan fortsætte som direktør for Skat, når man er blevet snydt for så mange penge. Men nu er det jo ikke Folketinget, der sidder med det personalemæssige ansvar. Det ansvar ligger hos skatteministeren,« siger Dennis Flydtkjær.

Skatteministeriet udsendte sent tirsdag aften en pressemeddelelse, hvori skatteminister Karsten Lauritzen kaldte det »sørgeligt, at den danske statskasse - og dermed alle de lovlydige skatteborgere - er blevet svindlet for så voldsomt et beløb«.

Dennis Flydtkjær undrer sig i dag over timingen fra Skatteministeret.

»Det er meget mærkværdigt, at der kom en pressemeddelse ud en sen tirsdag aften efter avisernes deadline. Der er ingen tvivl om, at det her er en dårlig sag, men det giver jo ikke bedre tillid til dem, at man prøver at gemme det væk en sen aften. Vi vidste godt, at den her sag var en kæmpe skandale, men hvorfor så ikke bare være åben med de ting, man har fundet ud?,« spørger DF-politiken.

Han frygter, at skandalens fulde omfang endnu ikke er fuldt afdækket. Samtidig frygter han andre svindelsager i Skat.

»Hvis man tager hele momsområdet, er det giga-beløb, der er tale om, og man kan godt frygte, at der bliver svindlet andre steder. Derfor er vi nødt til gå det hele igennem for at finde ud af, om der er andre steder, hvor det halter så meget. Opgaven er at sørge for, at det her ikke kommer til at ske igen.«