Deutsche Telekom sprinter fra forventningerne med stærk dollar

En stærk dollar var med til at sikre en positiv overraskelse i regnskabet hos det tyske teleselskab Deutsche Telekom, der formåede at levere højere salg og bedre indtjening i andet kvartal, end korpset af aktieanalytikere havde forventet.

Det er blandt andet styrkelsen af dollar, der har sikret højere omsætning og indtjening i teleselskabets amerikanske forretning, mens selskabet også har haft højere end ventet kundevækst i blandt andet Tyskland. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANK RUMPENHORST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tyske selskab opnåede i andet kvartal en omsætning på 17,43 mia. euro, hvilket var knap 400 mio. euro højere, end analytikere adspurgt af Bloomberg havde regnet med.

Det blev vekslet til et driftsresultat, EBITDA, på 712 mio. euro, som dermed også var et stykke over forventningen hos analytikerne, der havde spået et driftsresultat på 552 mio. euro.

Det er blandt andet styrkelsen af dollar, der har sikret højere omsætning og indtjening i teleselskabets amerikanske forretning, mens selskabet også har haft højere end ventet kundevækst i blandt andet Tyskland.

Deutsche Telekom fik i kvartalet 81.000 nye bredbåndskunder og regner nu med en kundevækst på det område på 250.000 for hele året. Tidligere regnede selskabet blot med en tilgang på 100.000.

På bundlinjen landede den tyske telegigant et overskud på 1,08 mio. euro, eller 120 mio. euro højere end forventningen i markedet.