Deutsche Posts pakkedivisions sløve vækst trækker ned

Deutsche Post må onsdag se sin aktie falde, da væksten i indtjeningen i pakkedivisionen, der er selskabets største, ikke kunne følge med resten af selskabets divisioner i fjerde kvartal.

Arkivfoto. Deutsche Post må onsdag se sin aktie falde, da væksten i indtjeningen i pakkedivisionen, der er selskabets største, ikke kunne følge med resten af selskabets divisioner i fjerde kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOBIAS SCHWARZ

Den sløjere vækst skyldtes blandt andet en ny lønaftale med tyske postarbejdere, som blev indgået i fjerde kvartal, skriver Bloomberg News.

Den samlede koncern levede dermed ikke helt op til forventningerne til driftsoverskuddet, EBIT, da det landede på 1,11 mia. euro mod de 1,12 mia. euro, som analytikerne havde spået ifølge Bloomberg News. I fjerde kvartal 2015 var EBIT på 957 mio. euro.

Der var dog blot en vækst i pakkedivisionen på 0,4 pct. i fjerde kvartal. Til sammenligning havde DHL en vækst på 25 pct., Express gik frem med 36 pct., mens driftsoverskuddet i Global Forwarding blev løftet med 5,1 pct.

Aktien falder med 2,4 pct. til 31,415 euro onsdag formiddag.

Der var en anelse mere i posen til aktionærerne en ventet, da der er foreslået et udbytte på 1,05 euro per aktie mod analytikerestimatet på 1,0 euro per aktie.

Deutsche Post ser driftsoverskuddet stige til 3,75 mia. euro i 2017 fra 3,48 mia. euro i 2016. Her havde analytikerne ventet et EBIT på 3,8 mia. euro.