Deutsche Post rammer under skiven i fjerde kvartal - ser fremgang i år

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wolfgang Rattay
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske transport- og logistikgigant Deutsche Post kom ud af fjerde kvartal af 2017 med en omsætning og indtjening, der var en smule lavere end analytikernes forventninger.

Omsætningen for de sidste tre måneder af 2017 lød på 16,11 mia. euro, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en omsætning på 16,37 mio. euro.

Driftsoverskuddet før renter og skat, EBIT, endte på 1,18 mia. euro. Til sammenligning havde analytikerne regnet med 1,21 mia. euro på denne post.

Selskabet overraskede omvendt med en udbyttebetaling for hele 2017, der var højere end ventet. I regnskabet foreslår Deutsche Post at udlodde et udbytte på 1,15 euro per aktie mod de 1,13 euro per aktie, som analytikerne havde sat næsen op efter.

For hele 2017 endte EBIT-resultatet på 2,6 mia. euro, og i år venter selskabet, at det tal vil stige markant. For 2018 lyder forventningen nemlig på et driftsoverskud på omkring 4,15 mia. euro. Omkring 150 mio. euro vil komme fra en ændret regnskabsmetode.

»Det forventes også, at det solide tempo i økonomisk ekspansion, yderligere forretningsvækst og driftsforbedringer i de enkelte divisioner især vil føre til øget indtjening i 2018,« skriver Deutsche Post i regnskabet.

/ritzau/FINANS