Deutsche granskes for hvidvask og sanktionsbrud i Rusland

De amerikanske myndigheder har Deutsche Banks kontor i Moskva i kikkerten for både hvidvask af penge og brud på USA's sanktioner mod Rusland.

Foto: DANIEL ROLAND. En af de centrale personer i efterforskningen er lederen af Deutsche Banks russiske aktieafdeling, Tim Wiswell, der sammen med en række andre medarbejdere er blevet bortvist i forbindelse med efterforskningen.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

Det amerikanske justitsministerium vil efterforske, hvorvidt Deutsche Bank har ladet russiske klienter købe værdipapirer for russiske rubler i Moskva og efterfølgende solgt identiske papirer på børsen i London for amerikanske dollar. Handlerne kan have haft en værdi på op mod 6 mia. dollar, godt 40 mia. kr., og have hjulpet russiske enkeltpersoner, der har været mål for de amerikanske sanktioner, med illegalt at flytte penge ud af Rusland.

Deutsche Banks kunder i Rusland er nemlig ikke hvem som helst.

På listen findes Arkady-brødrene, hvoraf den ene er en af Vladimir Putins faste judo-partnere, og den russiske byggemagnat Boris Rotenberg, der udover at være Ruslands 100. rigeste person også er en af Putins tætteste allierede.

De er alle tre på listen over mål for de amerikanske sanktioner mod Rusland, og myndighederne undersøger, om Deutsche Banks lemfældige kontrol med sanktionerne har ladet trekløveret flytte midler ud af Rusland ulovligt.

Myndighederne efterforsker ligeledes, om handlerne kan have bidraget til at hvidvaske penge, mens Deutsche Bank har iværksat en intern efterforskning, der skal granske handler foretaget i løbet af de sidste fire år

En af de centrale personer i efterforskningen er lederen af Deutsche Banks russiske aktieafdeling, Tim Wiswell, der sammen med en række andre medarbejdere er blevet bortvist i forbindelse med efterforskningen.

TV: Grundig oprydning i Deutsche Bank