Deutsche Banks nedtur rammer Danske Bank

Deutsche Bank offentliggjorde for nylig et underskud for 2015 på 6,8 mia. euro, mere end 50 mia. kr., og har sat udbyttebetalingen på pause i et par år.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: INTS KALNINS

Usikkerhed omkring Deutsche Banks obligationer har smittet af en på række nordiske banker, heriblandt Danske Bank, skriver Børsen.

Den tyske storbank har ry for at lægge en barsk kurs over for bankens obligationsholdere, og derfor hersker der nu en udpræget frygt for, at Deutsche Banks bestyrelse vil tilsidesætte kuponbetalingen i obligationerne.

Usikkerheden og det medfølgende kursfald på Deutsche Banks obligationer har også gjort ondt på obligationskurserne på hybrid kernekapital hos Danske Bank.

- De store nordiske bankers tilsvarende obligationer er nede med omtrent 10 kurspoint i samme periode, blandt andet udløst af bekymringerne omkring Deutsche Bank, siger seniorporteføljeforvalter Michael Sandfort fra Sparinvest til Børsen.

Danske Bank har i alt udstedt hybride kernekapitalsobligationer for 11 mia. kr., og Michael Sandfort ser obligationerne som en god investering på grund af den høje rente.

- Obligationerne er faldet så meget, at selvom der ikke kommer en kursstigning, giver renten på omtrent 9 pct. et fornuftigt forhold mellem forventet risiko og afkast, siger Michael Sandfort til Børsen.

Deutsche Bank meddelte fredag, at banken vil bruge 5,4 mia. euro, godt 40 mia. kr., på tilbagekøb af obligationer. Få dage forinden havde banken forsikret investorerne om, at banken har tilstrækkeligt med midler til at dække kuponbetalingen, og tilbagekøbet vedrører hovedsageligt foranstående obligationer med korte løbetider.

- Det er et værktøj, som Deutsche Bank kan bruge til at reducere panikken. Det adresserer ikke rigtig det underliggende problem, som folk har med banken. De skal bruge indtjening til at betale udbytte og kuponbetaling på efterstillede obligationer, og det er der, spørgsmålstegnene er, sagde analytiker hos Mizuho Internationals Roger Francis ved den lejlighed til Bloomberg.