Deutsche Bank trækker sig ud af kulprojekter for at nå klimamål

Den tyske storbank Deutsche Bank oplyser, at den ikke vil foretage nye investeringer i kulprojekter, og bankens eksisterende investeringer på området vil gradvist ophøre.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: ARNE DEDERT

Dette sker i forbindelse med bankens forpligtelser i henhold til Paris-aftalen om at bekæmpe global opvarmning.

Det skriver The Guardian.

»Deutsche Bank og bankens datterselskaber vil ikke yde ny finansiering til termisk kulminedrift og nybyggeri af kulfyrede kraftværker«, udtaler Deutsche Bank i en erklæring.

Banken trak sig i 2014 ud af en aftale om at finansiere den kontroversielle udvidelse af en kulhavn i Australien. Begrundelsen var, at der ikke var enighed om, hvordan udvidelsen ville påvirke Great Barrier Reef.

Miljøgrupper hævdede dengang, at banken havde bøjet sig for pres fra offentligheden, efter at 180.000 tyskere skrev under på en underskriftsindsamling mod at finansiere den australske udbygning.

Paris-aftalen blev underskrevet af 192 lande og er verdens første universelle, juridisk bindende klimaaftale. Aftalen indeholder en plan for at begrænse den globale opvarmning til under 2 grader over det førindustrielle niveau.

Den nye amerikanske præsident, Donald Trump, har lovet at trække USA, verdens næststørste udleder af drivhus-gas, ud af aftalen.