Deutsche Bank slår rødder i Danmark

Deutsche Bank er hårdt ramt af aktiekursfald og spekulationer i hjemlandet, men i Danmark er der rigeligt at se til, og storbanken har været rådgiver på to danske børsnoteringer i år.

Deutsche Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kai Pfaffenbach
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

»Norden og Danmark er et kernemarked for Deutsche Bank, og vi er kommet for at blive,« siger Helena Svancar, som er corporate finance-chef i Deutsche Bank.

Ud af 11 nordiske børsnoteringer i år har banken været rådgiver på syv, og det er flere end nogen anden bank, fortæller co-head for bankens europæiske ECM-afdeling, Edward Sankey, der arbejder med børsintroduktioner.

I Danmark har banken rådgivet betalingsleverandøren Nets og senest Scandinavian Tobacco Group i februar i forbindelse med de to selskabers børsnoteringer.

Ifølge Edward Sankey er Norden et stabilt område med højkvalitetsselskaber, som er populære blandt udenlandske investorer.

2015 var et særdeles godt år for børsnoteringer og emissioner, mens første kvartal i 2016 var mindre godt. Globalt er antallet af børsnoteringer nede med 30 pct., mens nedgangen i Europa er på knap 30 pct.

Aktiviteten på det Nordiske marked har dog ligget højt med noteringer af Scandinavian Tobacco, Nets, Dong Energy og Resurs Holding.