Deutsche Bank skal spare og lukker sit kontor i Danmark

Tysklands største bank skal på globalt plan skal reducere sin stab med 26.000 medarbejdere inden for tre år som led i en ny strategi. Det rammer også Danmark.

Foto: KAI PFAFFENBACH. Deutsche Bank lukker sit kontor i København. På billedet ses bankens hovedkontor i Frankfurt.
Læs mere
Fold sammen

- Som del af den globale strategi har vi besluttet at forlade tre nordiske lande. Det drejer sig om København i Danmark, Oslo i Norge og Helsinki i Finland, fortæller Jan Olsson, chef for Deutsche Bank i Norden, til Ritzau Finans.

Deutsche Bank har arbejdet på den nye strategi siden april. Blandt andet har banken besluttet at revidere, hvor den skulle være placeret rent geografisk.

- Vi vil koncentrere vores aktivitet i den nordiske region omkring Stockholm, fortæller Jan Olsson.

- Grunden til, at vi lukker den danske afdeling, er, at det er et meget lille kontor. Desuden vil vi simplificere vores forretning og reducere vores udgifter globalt. Det koster penge at have kontorer, forklarer Jan Olsson videre.

København-kontoret vil blive lukket med øjeblikkelig virkning. Nedlæggelsen af kontoret medfører dog ikke nogen afskedigelser.

- Der har ikke været nogen fyringer. Medarbejderne er enten blevet allokerede eller er fratrådt på baggrund af egne ønsker, siger Jan Olsson.

Der har således ikke været nogen medarbejdere på kontoret de seneste måneder.

- Det har været en håndfuld medarbejdere. Det har aldrig været et stort kontor, men jeg kan ikke fortælle præcis hvor mange, fordi det hører til under reglerne for bankhemmeligheder, siger Deutsche Bank-chefen.

Selv om Deutsche Bank drejer nøglen om for sine lokaler i København, planlægger storbanken at styrke sine internationale handler i Danmark over for danske virksomheder, finansielle institutioner og udvalgte privatpersoner.

- Vi planlægger ikke at miste vores forretning i Danmark. Tværtimod vil vi udbygge den. Vores forretning med danske virksomheder er international, og vi vil vedblive med at servicere vores danske kunder fra centre uden for Danmark. Det har vi gjort før, og det vil vi gøre mere fremover, bekendtgør Jan Olsson.