Deutsche Bank scorer kassen på handel

Den tyske storbank Deutsche Banks overskud steg i andet kvartal med 68 pct. til 8,1 milliarder kr., fordi Tysklands største bank endnu engang beviser sin styrke inden for obligations- og aktiemarkederne. (opdateret 9.23)

Deutsche Banks topchef, Josef Ackermann, har leveret et nydeligt regnskab for andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lohnes / AFP
Adm. direktør Josef Ackermann kunne præsentere et regnskab hvor der for andet kvartal stod 1,09 milliarder euro på bundlinjen, hvilket var bedre end de 944 mio. euro som analytikere på forhånd havde ventet.

Han sagde også, at både banksektoren som helhed og de finansielle markeder ser ud til at være stabiliseret i løbet af andet kvartal, men lovede dog ikke helt problemfri sejlads fremover.

"Udsigterne for resten af 2009 er sætrkt påvirket af udviklingen i den globale økonomi. I et usikkert miljø er Deutsche Bank godt forberedt," sagde Ackermann.

Profitabel igen efter historisk tab
Med regnskabet viser Deutsche Bank at man både har været i stand til at tjene penge i første og andet kvartal i år, efter sidste år at have fået underskud for første gang i 50 år.

Som konkurrenterne Goldman Sachs, Credit Suisse og JP Morgan Chase tjente Deutsche Bank markant flere penge på at udstede og handle med obligationer, lige som handel med valuta og forskellige former for rentekontrakter har været en gylden forretning i år.

Alene på det område fik Deutsche Bank indtægter på 2,6 milliarder euro i andet kvartal, mens aktiehandel genererede indtægter på 903 mio. euro.

Pengene ligger hos de professionelle
Deutsche Bank er en universalbank, men har i dag i høj grad fokus rettet mod de finansielle markeder og professionelle. Det fremgår også tydeligt f regnskabet, hvor indtægterne fra detailbanken i andet kvartal faldt med 93 pct. til 55 mio. euro.