Deutsche Bank overrasker med overskud

Der var frygtet et underskud, men Deutsche Bank har torsdag morgen lidt godt nyt til aktionærerne, der kan glæde sig over, at banken leverede et nettooverskud på 256 mio. euro i tredje kvartal.

Foto: DANIEL ROLAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Analytikere havde ifølge Bloomberg News ventet et underskud på 394 mio. euro i banken, der har været omgærdet af usikkerhed, siden at det i september kom frem, at det amerikanske justitsministerium har krævet op til 14 mia. dollar for brud på god skik i forbindelse med markedsføring af realkreditobligationer i perioden op til finanskrisen.

Administrerende direktør John Cryan siger i regnskabet, at banken arbejder hårdt for at finde en løsning med de amerikanske myndigheder.

Deutsche Banks samlede indtægter landede på 7,49 mia. euro i kvartalet mod ventet 7,19 mia. euro ifølge Bloomberg News.

Samtidig faldt omkostningsbasen til 6,5 mia. euro fra 13,2 mia. euro i tredje kvartal 2015, der var påvirket af væsentlige nedskrivninger og udgifter til retssager. Justeret faldt omkostningsbasen til 5,9 mia. euro - omkring 350 mio. euro mindre end året før, skriver Deutsche Bank i regnskabet.

Posten tab og hensættelser på udlån udgjorde 327 mio. euro, hvilket var værre end analytikernes bud på 283 mio. euro.

MORGAN STANLEY VENTER POSITIV REAKTION

Samlet set vender børshuset Morgan Stanley tommelen op til regnskabet. Indtægterne beskrives som stærke, og samtidig formår Deutsche Banks ledelse for fjerde kvartal på stribe at reducere driftsomkostningerne, noterer Morgan Stanleys analytikere.

»Nedskrivninger på udlån var igen højere som en funktion af eksponeringen mod olie og gas. Vi mener, at aktiekursen bør reagere godt givet de lave forventninger til kvartalet,« skriver Morgan Stanley videre.

Aktien i Deutsche Bank stiger da også 3 pct. fra åbningen torsdag.

/ritzau/FINANS