Deutsche Bank nægter at have søgt hjælp hos Merkel

Tysklands største bank, Deutsche Bank, nægter at have søgt bistand hos Berlin og siger, at banken ikke har nogle planer om en kapitalforhøjelse efter investorers angreb på banken, som sendte aktiekursen ned i det laveste niveau i mere end tre årtier.

Angela Merkel Fold sammen
Læs mere
Foto: FABRIZIO BENSCH

I det seneste år har Deutsche Bank set sine aktier falde med 55 pct. som følge af, at der bliver sat spørgsmålstegn ved bankens finansielle sundhedstilstand.

Det skriver Financial Times.

Bekymringerne om banken er blevet yderligere forstærket af det amerikanske justitsministeriums seneste krav på 14 mia. dollar for at indgå forlig i en sag, hvor banken bliver anklaget for misinformation om realkreditobligationer.

Banken har oplyst, at den ikke ønsker at betale et beløb noget nær kravet. Bankens samlede børsværdi er på 18 mia. dollar. Mandag insisterede den administrerende direktør, John Cryan, på, at banken "på intet tidspunkt" har spurgt den tyske kansler, Angela Merkel, om hjælp til sagen med det amerikanske justitsministerium.

Denne udmelding påvirkede dog ikke investorerne, som fortsat er nervøse over bankens kapitalforhold. Kravet fra det amerikanske justitsministerium har sat banken i en svær situation. Når aktiekursen er så lav, vil banken være tilbageholdende med at opsøge markedet for at hæve penge til at dække straffen. Men indtil sagen er afgjort, er det usandsynligt, at aktiekursen vil stige, skriver Financial Times.