Deutsche Bank fik særbehandling i EU-banktest

Financial Times afslører, at Deutsche Bank, der den seneste tid har været udsat for noget at et kursfald, fik særlig behandling af Den Europæiske Centralbank (ECB) i sommerens stresstest, hvilket boostede bankens troværdighed.

Foto: Kai Pfaffenbach.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

Den Europæiske Centralbank udgav i juli en stresstest, der gennemgik europæiske bankers finanser på samme vis for at genetablere troen på bankerne.

Deutsche Bank, der de seneste uger har oplevet et kursfald på 22 pct. med udsigten til en bøde på 14 mia. dollar i USA, har brugt testresultatet som bevis for bankens 'sundhedstilstand'.

Dog er Financial Times komme frem til, at Deutsche Bank fik særbehandling i testen, hvilket gav banken et bedre resultat. Ingen andre banker fik samme behandling.

- Dette er vildledende. Situationen betyder, at det er uundgåeligt, at markedsobservatører vil være mistænksomme og bekymre sig om testresultaternes troværdighed, siger analytiker Chris Wheeler fra Atlantic Equities til Financial Times.

ECB har ingen kommentarer til Deutsche Banks testresultat og skriver i en udtalelse, at alle bankerne blev behandlet på lige vilkår i tråd med reguleringen, skriver Financial Times.