Deutsche Bank får bøde på 64 mio. kr. for sjusk med analyser

Foto: Kai Pfaffenbach. Ifølge SEC har Deutsche Bank opmuntret sine aktieanalytikere til hyppigt at kommunikere med såvel kunder som egne sælgere og handlere
Læs mere
Fold sammen

Tysklands største bank, Deutsche Bank, skal slippe 9,5 mio. dollar, svarende til 64 mio. kr., til de amerikanske børsmyndigheder, SEC.

Det oplyser SEC i en pressemeddelelse.

Deutsche Bank er gået med til at betale bøden, som den får for ikke at beskytte oplysninger, som bankens analyseafdeling har udarbejdet, og som ikke var beregnet til at komme til offentlighedens kendskab.

Banken har også offentliggjort en upassende rapport og undladt at opbevare og videregive visse elektroniske journaler, som SEC har søgt indsigt i som følge af dets undersøgelse.

Ifølge SEC har Deutsche Bank opmuntret sine aktieanalytikere til hyppigt at kommunikere med såvel kunder som egne sælgere og handlere, mens banken ikke har haft en fyldestgørende politik eller procedurer for at forhindre, at dens analytikere videregiver endnu ikke offentliggjorte synspunkter og analyser.

»Oplysninger, der genereres af analytikere såsom vurderinger, synspunkter, skøn og anbefalinger kan flytte markederne Børsmæglere skal opretholde og håndhæve politikker og procedurer, der er udarbejdet for at hindre, at der sker misbrug af informationer inden for deres forretningsområde,« siger Antonia Chion, der er direktør i SEC's håndhævelsesenhed.

Deutsche Bank er i forvejen i de amerikanske myndigheders søgelys, fordi det amerikanske justitsministerium har varslet, at det vil udstede en milliardbøde til den tyske bank for at have ført ulovlig markedsføring under og efter finanskrisen.