Deutsche Bank dykker efter at have dumpet i amerikansk test

Aktien i Deutsche Bank fortsætter i torsdagens handel sin store nedtur i år, efter at det er kommet frem, at bankens amerikanske datterselskab dumpede i den amerikanske centralbanks, Federal Reserves, stresstest, der omfattede 33 banker og hvor 31 bestod.

Aktien i Deutsche Bank fortsætter i torsdagens handel sin store nedtur i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAI PFAFFENBACH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag middag handles Deutsche Banks aktie 2,9 pct. lavere i 12,29 euro, og i 2016 er aktien dermed faldet hele 45 pct., efter at der tidligere på året flere gange har været negativt fokus på bankens kapitalforhold.

Ud over Deutsche Bank opfyldte spanske Banco Santander heller ikke kravene til testen, mens amerikanske Morgan Stanley kun blev delvist godkendt.

- Morgan Stanley havde nogle svage punkter i kapitalplanlægningen, herunder hvordan banken anvender sine modeller og designer specifikke scenarier. Men det underminerer ikke de kvantitative resultater, noterer Federal Reserve.

De årlige stresstest er en af centralbankens vigtigste redskaber til at forhindre en gentagelse af finanskrisen i 2008, og den måler bankernes modstandsdygtighed over for økonomiske uro. Testen går på aktiekurser, der falder 50 pct., en arbejdsløshed, der når 10 pct. og en BNP-vækst i et kraftigt dyk.