Deutsche Bank-direktør antyder flere jobnedskæringer

Deutsche Banks administrerende direktør, John Cryan, antyder, at den tyske bank kan skære flere job væk for at sænke omkostningerne.

Deutsche Banks administrerende direktør, John Cryan, antyder, at den tyske bank kan skære flere job væk for at sænke omkostningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAI PFAFFENBACH

Det skriver Financial Times.

I et interview fortæller John Cryan til Financial Times, at banken har 97.000 ansatte, og at de fleste store konkurrenter har omkring halvt så mange.

Banken har allerede lovet at skære mellem 4000 og 9000 job som følge af en femårig omstruktureringsplan. Over for Financial Times antyder John Cryan kraftigt, at banken kan skære endnu mere i medarbejderstaben.

John Cryan udtaler, at forholdet mellem Deutsche Banks profit-genererende medarbejdere og administrationsmedarbejdere er ude a balance, og at yderligere jobnedskæringer kan ske i forbindelse med en teknologisk omlægning og et boost af effektiviteten i bankprocesserne.

Investorer i Deutsche Bank kritiserer John Cryan, fordi banken har offentliggjort et dårligere driftsresultat end forventet, og fordi bankens aktie er næsten halveret, efter John Cryan overtog direktørposten i midten af 2015.

Kritikerne af John Cryan mener blandt andet, at hans dårlige kommunikation har demotiveret flere medarbejdere og bidraget til, at nøglepersoner har forladt banken. Yderligere går kritikken på, at bankens fald i indtjening også skyldes den administrerende direktørs dårlige kommunikation.

Deutsche Bank lovede i sidste måned, at den ville skære i omkostningerne med omkring 900 mio. pund (ca. 7,6 mia. kr.), over de næste tre til fire år, ved at integrere sit detailnetværk i sit tyske detailbank-datterselskab Postbank.

/ritzau/FINANS