Deutsche Bank-aktie får comeback efter rygter om lavere bøde i USA

Deutsche Bank kan måske se frem til en meget lavere bøde end de omkring 93 mia. kr., som det amerikanske justitsministerium har krævet i betaling for en sag, der stammer tilbage fra finanskrisen.

Foto: KAI PFAFFENBACH.
Læs mere
Fold sammen

Deutsche Bank kan måske se frem til en meget lavere bøde end de 14 mia. dollar (93 mia. kr.), som det amerikanske justitsministerium har krævet i betaling for en sag, der stammer tilbage fra finanskrisen.


Nu går ubekræftede rygter på Twitter på, at bøden er "sat ned" til omkring 5,4 mia. dollar (36 mia. kr.)

Aktien i den tyske storbank falder fredag eftermiddag med 0,2 pct. efter at have været nede med omkring 9 pct. tidligere fredag.

Der er dog ifølge The Guardian andre Twitter-brugere, som påpeger, at rygtet om de 5,4 mia. dollar stammer fra en fejlagtig læsning af en analyse fra storbanken JPMorgan.


Her spår banken, at Deutsche Bank vil få netop 5,4 mia. dollar i bøder uden for USA - som altså vil komme oveni bøden fra det amerikanske justitsministerium. Og det skulle altså være det tal, som er blevet misforstået.


Bøden på 14 mia. dollar fra USA er en bøde for bankens brud på god skik i forbindelse med markedsføring af realkreditobligationer i perioden op til finanskrisen.


Kravet svarer i runde tal til Deutsche Banks markedsværdi.